درخواست و پیگیری اجرا

پیمانکاری ساختمان

پیمانکاری ساختمان


بدون شک همه ما با واژه پیمانکاری ساختمان تا حدودی آشنا هستیم ، در واقع به کلیه فعالیت های ساختمانی که جهت انجام عملیات  ساخت و ساز و اجرا می باشد گفته می شود که این گونه فعالیت ها می تواند شامل ساختمان های مسکونی ، تجاری ، اداری و همچنین صنعتی  باشد .


کار در حال اجرا


 


تعریف پیمانکاری ساختمان


در واقع پیمانکاری ساختمان به مجموعه ای گفته می شود که شخص پیمانکار از جانب کارفرما به عنوان نماینده در انجام و یا اجرای پروژه محوله  انتخاب می شود .
پیمانکار با توجه به نوع قراردادی که بین طرفین منعقد می شود با در نظر گرفتن وظایف مورد نظر  می تواند شروع به انجام عملیات ساختمانی  نماید .

از جمله وظایفی که میتوانیم به ان اشاره کنیم ، تهیه نقشه ها و دریافت مجوز های ساخت از شهرداری ، تهیه مصالح مورد نیاز و انتقال به پای کار  ، تهیه ماشین الات مورد نیاز ، استخدام نیروی انسانی و پیمانکاران خرد ، هماهنگی  پرسنل شاغل در محیط کارگاهی ، محوطه سازی  و حفظ فضای کارگاه ، حفظ امنیت پرسنل در حال کار  و.... که  بر عهده پیمانکار می باشد .


از جمله مسائل مهمی که در قراردادهای پیمانکاری ساختمان حائز اهمیت می باشد ، مسئولیت پذیری و حفظ تمام مفاد قرار داد می باشد .در واقع کارفرما تمام انچه  را که در نظر دارد را به پیمانکار می سپارد  و از او انتظار این را دارد که با برنامه ریزی دقیق  و همچنین مدیریت مالی ، پروژه را در مدت زمان مشخص شده تحویل  کارفرما دهد.


در واقع شرکت های پیمانکاری ساختمان می بایستی زیر نظر مهندسین باتجربه و متخصص اداره شود.و با تقسیم بخش های انجام کار به  یک گروه بتواند پروژه را به بهره وری برساند . به طور مثال تامین مصالح مورد نیاز توسط یک گروه ، تامین ماشین الات توسط گروه دیگر  و ..... که در این صورت با مدیریت قوی می تواند  پروژه را با کیفیت بالا به اتمام برساند .


نکته ای که میتوانیم به ان اشاره کنیم این است که تمامی گروه هایی که زیر نظر پیمانکار در کنار یکدیگر در حال همکاری هستند به وظایف خود طبق قرار داد اگاه و پایبند می باشند.


یک پیمانکار ساختمان خوب چه وظایف و  ویژگی هایی باید داشته باشد؟

 

1-پیمانکار ساختمان ممکن است که یک شخص حقیقی و یا حقوقی باشد که می بایستی دارای تخصص کافی در زمینه  ساختمان سازی ، نقشه کشی ، معماری ، محوطه سازی  و مقاوم سازی  ساختمان را داشته باشد .
2-یک پیمانکار باید دارای قدرت تصمیم گیری و قاطعیت بالا را داشته باشد تا بتواند با برنامه ریزی اصولی پروژه مذکور را اداره نماید.


3-داشتن تجربه کافی باعث می شود که پیمانکار تسلط کافی بر اجرای کار را داشته باشد و پروژه با سرعت و کیفیت بالا پیش رود . به عنوان مثال شرکت پیمانکاری که در حوزه ساخت ساختمان های مسکونی فعالیت می کند و دارای تجربه زیادی می باشد از سرعت و کیفیت بیشتری  نسبت  به شرکت پیمانکاری که در زمینه ساخت سازه های تجاری فعالیت دارد برخوردار می باشد . گاهی اوقت یک شرکت دارای مهندسین فعال در هر دو زمینه می باشد که میتوان تمامی پروژ ها رو اعم از مسکونی ، تجاری ، اداری  و صنعتی را به انها واگذار نمود .


 4-یک پیمانکار باید از قدرت رهبری بالایی برخوردار باشد تا تمامی پرسنل خود را بصورت صحیح هدایت و راهنمایی نماید.


5-پیمانکار موضف است پروژه را در مدت زمان مشخص شده تحویل کارفرما دهد در غیر این صورت باید تمامی پیش بینی های ضروری و تمهیدات لازم را در نظر بگیرد.     



6- یک پیمانکار باید از خلاقیت بالایی برخوردار باشد  و نگاه فنی به پروژه داشته باشد و در صورت ایجاد مشکل در کار بتواند ان را براحتی حل نماید .


7-به کار گیری تیم و نیروی زبده  و کار ازموده یکی دیگر از وظایف یک پیمانکار خوب می باشد .


8-پیمانکار باید فردی منظم و با اخلاق در حوزه تخصصی خود  باشد.


9-تهیه بهترین مصالح مورد نیاز و با کیفیت بالا جهت برطرف کردن خواسته کارفرما.

 10-جهت بازسازی ساختمان نیاز به پیمانکار با تجربه ای می باشد که تمامی مسائل مربوط به بازسازی ساختمان را به شما شرح دهد.

یکی از کارهایی که میتواند در سیستم پیمانکاری قرار بگیرد نوسازی آپارتمان می باشد که میتوان به صورت تک واحد و یا جمیع واحد های یک ساختمان انجام کار کرد.

 

 

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی


نظر شما

نظرهای شما و پاسخ های ادمین

ارتباط از طریق شبکه های اجتماعی

mobile     ارتباط مستقیم