درخواست و پیگیری اجرا

مدیریت پیمان


مدیریت پیمان یا پیمان مدیریت

 



تعریف مدیریت پیمان


مدیریت پیمان عهد تعهد و یا قراردادی است بین کارفرما و شخص حقیقی و یا حقوقی که اجرای تمام و یا قسمتی از یک پروژه را به آن واگذار می نماید. و در واقع پیمانکار وظیفه جمع آوری نیروی کار و اجرای آن را بر اساس نقشه های مصوب و شرایط قرارداد را بر عهده دارد.
شرکت ایران لوتوس با بهره گیری از مهندسین مجرب و رزومه قوی آماده همکاری در خصوص انواع پروژه های ساختمانی در قالب مدیریت پیمان می باشد.

چرا قرارداد مدیریت پیمان منعقد میکنیم؟


زمانی که مالک و یا مالکین تصمیم به احداث و اجرای بنا دارند و از نظر مالی برای تامین هزینه های پروژه مشکلی ندارند ، به جای مشارکت در ساخت و سهیم کردن سازنده در سود پروژه تصمیم به قرارداد مدیریت پیمان می گیرند.

در این قرارداد مدیریت هزینه های اجرایی به عهده کارفرما می باشد و پیمانکار مدیریت و تامین نیروی انسانی و به کار گیری تخصص خود را به عهده دارد.


مدیریت پیمان به سود و زیان کدام طرف می باشد



در واقع روش قرارداد پیمان مدیریت به نفع هر دو طرف می باشد از طرفی کارفرما با حذف هزینه های بالاسری و و حذف زمان جمع آوری نیروهای انسانی پیش می‌افتد و پروژه سرعت بیشتری در روند اجرا می‌گیرد .
همچنین پیمانکار با جمع‌آوری نیروهای متخصص و نظارت بر اجرا سرعت اجرای کار و حتی هزینه های مصالح و نیروهای انسانی می تواند هزینه های کارفرما را به پایین‌ترین حد ممکن برساند کارفرما در مدیریت پیمان هیچ سود اضافه ای پرداخت نمی‌کند و در واقع به عنوان مدیریت پروژه درصدی از هزینه های انجام شده را به پیمانکار پرداخت می نماید همچنین پیمانکار از بابت اینکه هزینه ها را کارفرما پرداخت می نماید از نظر مالی به مشکل بر نمی‌خورد و فقط از تخصص خود در مدیریت پروژه استفاده می کند.


واگذاری پیمان مدیریت به چه اشخاصی است؟


واگذاری پیمان مدیریت از طرف کارفرما می تواند به شخص حقیقی یا حقوقی باشد.اما معمولا کارفرمایان دولتی و شرکتی ترجیح می دهند که با شرکت ساختمانی و شرکت معماری همکاری نمایند تا از متخصصین آنها استفاده نماید.همچنین قرارداد رسمی منعقد می گردد و از نظر کسورات قانونی بیمه تامین اجتماعی و مالیات به مشکلی بر نمیخورند.


تعهدات کارفرما و پیمانکار در قرارداد مدیریت پیمان


وظیفه تامین مصالح و کلیه تجهیزات و نیروی انسانی به عهده کارفرما می باشد و در مواقعی پیمانکار نیز در تامین نیروی انسانی  با توافق طرفین نقش دارد که با تائید مهندس ناظر صورت می گیرد.پیمانکار در قرارداد مدیریت پیمان امین کارفرما است و در مدیریت و زمان بندی اجرای پروژه نقش بسزایی دارد . و در مواقعی با توافق طرفین حساب مشترکی ایجاد می گردد تا پرداختی ها از آن منبع صورت گیرد. 


درصد مدیریت پیمان چقدر است


به طور کلی دو عامل اصلی در تعیین درصد قرارداد مدیریت پیمان دارد اولین مسئله حجم پروژه و مدت زمانی که مجری باید در آن فعال باشد و وقت بگذارد در صورت اینکه از نظر فنی زمانبر باشد سازه بنا بتنی باشد و یا نمای ساختمان از طرح های رومی و پیچیده استفاده شده باشد و یا دیتیل های زیادی از نظر اجرا داشته باشند درصد مدیریت پیمان با توجه به صرف زمان اجرای پروژه بیشتر می شود همچنین در صورتی که حجم پروژه کوچک باشد و از نظر صرفه اقتصادی برای مجری سود کمی داشته باشد درصد مدیریت پیمان بالاتر می‌شود اما اگر مقدار پروژه زیاد باشد و هزینه های پروژه بالا باشد درصد مدیریت پیمان به کمترین حالت تقلیل پیدا می کند به طور میانگین درصد قراردادهای مدیریت پیمان از 8 درصد تا 25 درصد می باشد تعیین قطعی درصد بستگی به موارد بالا که ذکر شد دارد به به انضمام میزان اختیارات و یا مسئولیت هایی که از از طرف کارفرما به پیمانکار واگذار می شود می تواند درصد مدیریت پیمان را تغییر دهد؟

درصد مدیریت پیمان بازسازی ساختمان


قرارداد پیمان مدیریت فقط برای ساخت ساختمان های جدید و نو ساز نیست این قرارداد می‌تواند برای بازسازی ساختمان ها و ویلا ها نیز منعقد گردد برای ساختمانهای ویلایی با توجه به صرف زمان چهار تا شش ماه برای ساخت یک ویلا معمولاً درصد مدیریت پیمان بین ۱۸ تا ۲۰ درصد می‌باشد همچنین درصد برای بازسازی ساختمان لحاظ می گردد بنابراین با توجه به اینکه مدیر پیمان یا پیمانکار برای برندسازی خود سعی و تلاش دارد که که کاری با کیفیت انجام دهد و در زمان مقرر پروژه را تحویل دهد لذا بهتر است که در ضرایب پیمان مدیریت خیلی چانه‌زنی نکنید تا چند درصد سود مدیریت پیمان برای مجری باقی بماند

اخذ مجوزهای لازم و تهیه‌ نقشه ها


با توجه به اینکه ممکن است کارفرما در زمینه اخذ مجوز ها لازم از طرف ارگانهای مربوطه مهارت نداشته باشد و یا همچنین درگیر طراحی نقشه ها و جزئیات کار نشود این بخش را نیز می توان با پیمانکار به توافق رسید و با توجه به آشنایی و ارتباطاتی که پیمانکار با این اشخاص و ارگانها دارد می‌تواند این بخش را با توافق کارفرما به عهده بگیرد و زمان این پروسه را به جلو اندازد.

چه فعالیت هایی را میتوان در قرارداد مدیریت پیمان جای داد‌؟

در واقع هرگونه فعالیت  ساختمانی و عمرانی را میتوان با این نوع قرارداد انجام داد.به مثال برخی از این قرارداد های جزء شامل : اجرای نمای ساختمان و حتی بازسازی ساختمان و موارد مشابه که جزئی از کل ساختمان می باشند را میتوان با قرارداد مدیریت پیمان اجرا کرد.

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی


نظر شما

نظرهای شما و پاسخ های ادمین

ارتباط از طریق شبکه های اجتماعی

mobile     ارتباط مستقیم