شاسی کشی نمای ساختمان وآهن کشی نمای ساختمان
تعریف نمای ساختمان
نمای ساختمان به عنوان یک پوسته خارجی که نقش به سزایی در محافظت از سازه نما و محافظت از شرایط جوی را بر عهده دارد نقشش را ایفا میکند.
علاوه بر این نقش بسیاری زیادی در زیبایی و ارائه تعریفی از نوع کاربری آن را میتواند به بیننده القا کند .همچنین در صورت رعایت استانداردهای تعریف شده نمای ساختمان به عنوان یک عایق حرارتی و صوتی خوب نیز می تواند عمل کند.
از زمانی که ساختمان های بلند مرتبه در دنیا ایجاد شدهاند نماهای ساختمان ها نیز تحت تاثیر ارتفاع و بارهای وارده تغییر کردند و مباحث وزن نما ایمنی و استفاده از انرژیهای ارگانیک و طبیعی بیشتر برای طراحان و مهندسان اهمیت پیدا کرد.
اولین ساختمان های بلند مرتبه در آمریکا در اوایل دهه ۱۹۲۰ تا ۱۹۴۰ با ایجاد ساختمانهای ۵۰ تا ۷۷ طبقه ایجاد شدند و از آن پس محاسبات پوسته خارجی و نمای ساختمان در نقشه های ساختمانی مهندسان قرار گرفت.
در ساختمان سازی های کلاسیک و قدیمی بطور معمول از نماهایی با مصالح سنتی ماسه و سیمان بیشتر استفاده میشد عمر کوتاه این نوع مصالح منجر به مشکلات و حوادثی می گردید از جمله ترک خوردن سنگ ها و آجر ها و یا جدا شدن و سقوط آنها که ممکن بود خسارات جانی و مالی را در پی داشته باشد ویا هزینه های تعمیر آن بالا بود.
همچنین برای نماهای ساختمانهایی که در طراحی معماری از پیچیدگیها و سطوح قوس دار و بیرون زده و یا تو رفته استفاده میشد ، امکان اجرای نماهای سنتی را بسیار سخت و یا غیر ممکن می کرد. امروزه با طراحی و نصب شاسی کشی روی نمای ساختمان امکان ایجاد هر نوع طرح و هر نوع متریالی را به مهندسان معمار و محاسب می دهد.
اجرای آهن کشی نمای ساختمان توسط شرکت ساختمانی ایران لوتوس اجرا میشود.ما با بهره گیری از مهندسین طراح و محاسب و تیم هایی اجرایی مجرب میتوانیم شاسی کشی نمای ساختمان را از طراحی تا اجرا برای شما اجرا نمائیم.
شاسی کشی نمای ساختمان
شاسی کشی نمای ساختمان که به آهن کشی نمای ساختمان ، نبشی کشی نمای ساختمان ، نیز شناخته می شود به منظور ایجاد سطحی صاف و یا به عنوان یک عنصر نگهدارنده برای نمای ساختمان ایجاد می شود.
آهن کشی نما
شاسی کشی نمای ساختمان با توجه به نوع پوسته خارجی میتواند متفاوت باشد به عنوان مثال برای نماهای سیمانی و یا سنگی شاسی کشی فولادی به همراه قوطی هایی با ابعاد 40*40 یا 40*60 و یا 40*80 همراه با میلگردهای کمکی و رابیتس اجرا میشود.
ولی برای زیرسازی و یا شاسی کشی نما های چوبی از چهار تراش های چوبی به عنوان سازه نگهدارنده چوب استفاده می شود.که در مقاله رنگ آمیزی چوب ترمو در مورد آن توضیح داده ایم.
مراحل اجرای شاسی کشی نمای ساختمان
به طور معمول مراحل اجرای یک نمای ساختمان سه مرحله راه باید پشت سر بگذاریم.
طراحی شاسی نما
اجرای آهنگ کشی نما یا نبشی کشی نما
اجرای پوسته نهایی نمای ساختمان
طراحی شاسی کشی نما
اولین قدم قبل از اجرای نمای ساختمان طراحی شاسی کشی نما می باشد. طراحی نما و شاستی کشی نما توسط مهندس معمار تعیین میشود و مهندس معمار با توجه به معیارهای طراحی پیش آمدگی ها و برون رفت گی ها و متریال نهایی ( سنگ ، چوب ، سرامیک ،آجر و یا کامپوزیت ) مشخص می کند و در قدم بعد با توجه به تعیین وزن هر متر مربع از این نوع مصالح توسط مهندس محاسب ابعاد واندازه پروفیل ها مشخص می شود.
یکی از مهمترین و حساسترین بخش های اجرای شاسی کشی تعیین تراز عمودی و افقی شاسی می باشد چراکه در صورتی که درصدی خطا در آن وجود داشته باشد ممکن است کل نما را دچار مشکل نماید و اجرای کار با خطا مواجه شود.
بنابراین نسبت به ریسمان کشی ویا استفاده از لیزر و دوربین های نقشه برداری تعیین نقاط باید دقت بسیاری انجام شود. بهتر است در نماهای عریض ابتدا و انتهای کار را مشخص کرد و ریسمان کشی شود و سپس نقاط میانی را تعیین نماییم.
آهن کشتی نماهای ساختمانی با سازه بتنی
در سازه های بتنی برای اتصال پروفیل ها و شاسی نما به سازه باید از پلیت های با فواصل تعیین شده در نقشه های محاسباتی و معماری این کار را انجام دهیم .
پلیت ها توسط رول بولت های به ستون ها و تیرهای افقی سازه متصل می شوند و سپس می توانیم پروفیل ها را بر روی این پلیت ها نصب و جوشکاری نماییم.
آهنگ کشی و شاسی کشی نما های سیمانی
با توجه به اینکه برای نماهای سیمانی از از ملات و دوغاب استفاده میشود باید بر روی شاسی های ایجاد شده رابیتس های که به کمک میلگردهای که به شاسی نما متصل شده است استفاده کنیم همچنین بهتر است رابیتس ها را به صورت دو لایه استفاده نمائیم و ستونهای رابیتس مابین یکدیگر قرار بگیرند تا عبور ملات و دوغاب از بین شبکههای رابیتس به حداقل ممکن برسد.
آهن کشی نمای سنگی
به منظور ایجاد بستر نمای سنگی با توجه به وزن بالای سنگ و خطر سقوط آن باید نسبت به جوشکاری و اتصالات دقت بسیاری شود همچنین اجرای شاسی کشی برای نمای سنگی میتواند با توجه به دیتیل ها به دو صورت انجام شود 1- به صورت پیچ شدن سنگها به سازه زیر 2- به صورت شیار زدن پشت سنگ و قرار گرفتن آن در ریل های متصل به شاسی که هر کدام از این روشها از قبل در نقشه ها مشخص شده اند.شاسی کشی برای اجرای نمای رومی بسیار متداول است چرا که سطح نما از سنگهای ریز و درشت و برجسته بسیار استفاده میشود و برای نگه داشتن آنها حتما نیاز به آهن کشی دارد.
آهن کشی و شاسی کشی نمای کامپوزیت
نماهای کامپوزیت معمولاً وزن بالایی ندارند و نصب آنها نسبت به متریال های دیگر ساده تر می باشد ورق های کامپوزیت توسط پیچ های سرمته ای به شاسی کشی نمای ساختمان متصل میشود و در نهایت فواصل بین ورقه ها توسط لاستیکهای بسته می شود تا مانع از رسیدن آب و رطوبت به پیچ های آن شود.در مواردی بین کامپوزیت ها را با فوم پر میکنند و یا از چسب پلی یورتان به عنوان آب بندی نما استفاده می کنند.
زیرسازی نمای کامپوزیت
نکته
باید در نظر بگیریم که تمام پروفیل های فلزی و میلگرد ها قبل از اجرای نما توسط ضد زنگ رنگ آمیزی شوند تا در طول سالهای آینده دچار زنگ زدگی و پوسیدگی نشوند.همچنین در صورتی که نمای ساختمان قدیمی است و نیاز به بازسازی دارد و یا احتمال ریزش سنگ وجود دارد میتوان اقدام به پیچ و رولپلاک نما نمائیم تا از سقوط سنگ جلوگیری کنیم.