درخواست و پیگیری اجرا

پرکردن ترکهای سیمان و سنگ نمای ساختمان

در این مقاله به موضوعات زیر میپردازیم
  • علت ترکهای سیمان ساختمان
  • علت ترک سنگهای نمای ساختمان
  • روشهای پرکردن ترکها

علت ترک خوردن سیمان نمای ساختمان

حتما برای بسیاری از شما پیش آمده است که هنگام عبور از کنار ساختمان با صحنه ترکی کوچک یا بزرک در سیمان ساختمان مواجه شوید و حتی ممکن است این مساله برای ساختمان خود شما پیش آمده باشد.این مساله معمولا مشکلاتی را برای ساکنین به وجود می آورد یکی از این مشکلات ورود آب و یا رطوبت از طریق این ترک به داخل ساختمان است که منجر به پوسیدگی مصالح داخلی و یا زرد شدن آن می شود.
مشکل بعدی که به وجود می آورد باعث عبور هوای سرد به داخل ساختمان از آن ناحیه میشود و در صورتی که عمق ترک تا داخل باشد این مساله بیشتر نمایان است.همچنین به علت وجود رطوبت در آن قسمت میتواند بستری برای رشد قارچ ها و باکتریها و همچنین جانوران شود که میتواند به داخل ساختمان نفوذ کنند.
پرکردن ترهای نما



سیمان به عنوان یکی از اختراعات انسان تا امروز کمک بسیاری به ساخت و سازهای ساختمانی و عمرانی کرده است.به کارگیری درست و صحیح آن باعث میشود تا سالهای طولانی پابرجا بماند و به وظایف خود به درستی عمل کند.
شرکت ایران لوتوس مجری پرکردن ترکهای سیمان و نمای ساختمان با روش راپل و بدون نیاز به داربست می باشد.
در اینجا برخی از علت های ایجاد ترک در سیمان را به طور کلی بیان میکنیم.

دسته بندی ترک ها
  • ترکهای عمیق
  • ترکهای سطحی
  • ترکهای ثابت

ترکهای عمیق 


این گونه ترکها معمولا به علت نشیت ساختمان نامتقارن ساختمان ایجاد می شود .معمولا زاویه 30 تا 45درجه دارند و عمق ترک از دیوار بیرونی تا دیوار داخلی امتداد دارد .سست بودن خاک و یا عدم استحکام لازم از سوی اسکلت و پی منجر به پدیدار شدن این گونه ترکها می شود.پس از مشاهده این ترکها باید موضوع را جدی بگیرید و فورا با کارشناس ساختمان در میان بگذارید تا قبل از وقوع حادثه اقدام به تعمیر و یا تخلیه ملک نمائید.


ترمیم ترک های عمیق
ترک45درجه عمیق در اثر نشست خاک



خشک شدن سریع سیمان :


  1. در صورتی که در هنگام سیمانکاری درجه حرارت هوا بالا باشد و یا بادهای دایمی بوزد باعث خشک شدن سریع سطح سیمان میشود و لایه زیری که هنوز رطوبت دارد از سطح رویی جدا میشود و باعث ترک در سیمان می شود.برای جلوگیری از این اتفاق روشهای مختلفی وجود دارد.در روش صنتی که هنوز هم در بسیاری از مناطق دنیا این کار را هنوز انجام می دهند ، مرطوب نگه داشتن سطح سیمان با استفاده از آب پاشی روی ان است تا سطح رویی و زیری به طور همزمان و به تدریج خشک شود.


عدم ایجاد درز انقباضی :


در سطوح سیمانی که متراژ وسیعی (بیش از ( 75 متر مربع ) را پوشش میدهد ، باید در فواصل بین 6 تا 8 متر مربع درزی به عرض 20 تا 50 میلیمتر ایجاد شود علت این کار این است که سیمان پس از خشک شدن کمی کاهش هجم پیدا میکند و در صورتی که درز انقباضی تعبیه نشده باشد سطح کار دچار ترک نامنظمی میشود.این درزها باعث تراکم ترها در محل درز میشود و میتوانید با مصالح ارتجایی ماندد چسبهای ماستیک یا چسب پلی یورتان آنها را پرکنید.


عدم اختلاط صحیح مصالح :


به طور معمول برای سیمان تخته ماله ای در نمای ساختمان باید حداقل از بتن 150 کیلوگرم استفاده شود یعنی در هر متر مکعب 150 کیلوگرم سیمان مصرف شود همچنین میزان آب مصرفی نیز نباید زیاد باشد چرا که پس از خشک شدن سیمان فضای آب در ملات خالی می شود و مقاومت آن را پائین می آورد و دچار ترک میشود.

استفاده از ماسه خاکی :

سیمانکاران برای راحتی کار خودشان و چسبندگی اولیه ملات به سطح زیر کار بیشتر ترجیح میدهند که از ماسه خاکی استفاده کنند و این امر باعث پائین امدن مقاومت ملات و پایداری ملات می شود حتی در برخی موارد لایه سیمانی را بعد از خشک شدن میتوان با دست کند.به منظور چسبندگی سیمان به سطح زیرکار میتوان از برخی از افزودنیها به جای خاک استفاده کرد مانند چسب بتن.

اجرای سیمانکاری بر روی سطوح فلزی و یا پلاستیکی : 

سیمان بر روی سطوحی مانند فولاد و پلاستیکها چسبندگی بسیار پائینی دارد.در ساختمانهایی که از تیر آهن به عنوان سازه ساختمان استفاده شده است در هنگام اندود کاری سیمانی حتما باید محلهایی که فلزی هستند را توسط توری یا رابیتس بپوشانند تا بعدا سیمان از سطح زیرین کنده نشود.استفاده از توری باعث چسبندگی و درگیر شدن مناسب ملات با سطح زیرین می شود.

نشست ساختمان :

ساختمانهایی که تازه ساخته میشوند ، در صورتی که فوندانسیون را بر روی خاک کاملا سقت اجرا نکنند و یا از شمع برای رسیدن به خاک سفت (دج ) استفاده نگنند وزن ساختمان جدید منجر به نشست خاک می شود و این نشت میتواند در برخی موارد خطرناک هم باشد.در خوشبینانه ترین حالت ترکهایی بر روی دیوارها و یا اندودها اسجاد میشود که اگر سطحی باشد میشود درزها را با مصالحی که در ادامه مقاله نام می بریم پر کنیم.

ترک در محل دیوارچینی ها 

در ساختمانهایی که دیوار چینی ها را با مصالح صنتی مثل آجر و سفال میچینند ، معمولا در رج آخر اجر یا سفال پیوستگی محکمی اجاد نمیشود و ممکن است در مدت کوتاهی رج آخر آجر از تیر بتی و یا فلزی جددا شود.این جداشدگی بر روی اندود سیمانی که در نمای خارجی ساختمان کار شده تاثیر می گذارد و منجر به ترک در آن میشود.امروزه برای سبک تر شدن ساختمان و سرعت پیشرفت اجرای دیوار از روش ها و مصالح مختلفی استفاده میکنند که پیوستگی بسیار خوبی هم دارند.یکی از این روشها استفاده از دیوارهای مش میباشد.در این دیوارها از یک شبه میگرد نمره پائین استفاده میشود که در بین آن از فوم بهره میگیرند برای عایق صوتی و حرارتی سپس با پمپ سیمان را بر روی شبکه مش مپاشند.میلگردهای مورد استفاده باعث جلوگیری از ترک خوردن نیز می شوند..

پرکردن ترک سنگ نما


ترک خوردن سنگ نمای ساختمان توسط علت هایی که در بالا بیان کردیم معمولا خطرناک است و هرلحظه احتمال جدا شدن سنگ نیز وجود دارد و در صورت سقوط سنگ نما ممکن است حوادث جانی و یا مالی بر جا بگذارد.قبل از اینکه حادثه ای پیش بیاید ابتدا باید اقدام  مقاوم سازی سنگ نما  توسط پیچ و رولپلاک سنگ نما کرد و سپس نسبت به پرکردن ترک سنگ نما اقدام کرد.همچنین وجود ترک در سیمان در طول زمان باعث نفوذ آب به پشت سیمان شده و منجر به تبله شدن و جداشدن سطح وسیعی از نما میشود.شرکت ایران لوتوس با روش راپل (دسترسی با طناب) این خدمات را به شما عزیزان ارائه میدهد.

پر کردن ترکها در ارتفاع میتواند بدون داربست انجام شود و این کار یکی از خدمات کار در ارتفاع شرکت ساختمانی ایران لوتوس است.شما میتوانید از دیگر خدمات کار در ارتفاع در سایت دیدن نمائید.









اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی


نظر شما

نظرهای شما و پاسخ های ادمین

مهرداد :

عالی بود

ادمین:

ممنون

محمد رضا :

خیلی عالی سپاسگزاریم

ادمین:

ممنون از شما که وقت گذاشتید و مطالعه کردید

ارتباط از طریق شبکه های اجتماعی

mobile     ارتباط مستقیم