درخواست و پیگیری اجرا


کاشیکاری-سرامیک کاری


 سرامیک کاری و کاشیکاری به همراه 4 روشهای نصب


تاریخچه کاشی کاری

تاریخچه هنر کاشی کاری را می توان از نظر تاریخی پیش از به دو دوره قبل از اسلام و بعد از اسلام تقسیم بندی کرد در هنر معماری ایرانی در هزاره دوم قبل از میلاد ایرانی ها با استفاده از خشت و لعاب دار کردن آنها برای زینت بخشیدن و استحکام در بناهای خود استفاده می کردند .

نمونه بارز آن را می توان در کاخ های تخت جمشید و شوش در زمان هخامنشیان مشاهده کرد اما در زمان اشکانیان کاشی کاری کمتر توجه قرار گرفت بیشتر به هنر نقاشی و تزئینات پرداختند .
در دوره پس از اسلام کاشی کاری رونق دوباره ای گرفت و با استفاده از نقوش اسلیمی و کوفی در زینت بخشیدن مساجد حمام ها مدرسه ها مورد استفاده قرار گرفت در اوج هنر کاشی کاری اسلامی را می توان در میدان نقش جهان اصفهان و مسجد امام مشاهده کرد امروزه از کاشی و سرامیک در ساختمان های مختلف و به منظور کاربردهای متنوع مورد استفاده قرار می گیرد.

کاشیکاری مسجد امام اصفهان

کاشیکاری مسجد امام اصفهان


 


کاربرد سرامیک و کاشی در ساختمان


امروزه در ساختمان ها کاشی و سرامیک نقش بسزایی در تزیینات و و آبریزی مکان های مرطوب مانند سرویس های حمام و توالت و استخر ها مورد استفاده قرار می گیرد.
همچنین با اصلاح ساختار سرامیک امروزه آن را در نماهای ساختمانی نیز به کار می‌گیرد که در ادامه مقاله به این موارد و نحوه اجرای آن ها اشاره می کنیم به طور کلی مواردی که در زیر اشاره می کنیم عمده ترین نکات برای به کارگیری سرامیک و کاشی در ساختمان می باشد.


  • خاصیت آب گریزی و مقاومت در برابر مواد شوینده و اسیدی علت به کار بردن لعاب بر روی آن
  • تنوع و طرح و رنگ و ابعاد منجر به انتخاب این مصالح در ساختمانها و اماکن مختلف قرار میگیرد.
  • به علت وجود مواد اولیه کاشی و سرامیک در ایران و در دسترس بودن این تولید کاشی و سرامیک ارزان تر از مصالح مشابه تمام می شود و در نتیجه از نظر اقتصادی مقرون به صرفه تر می باشد
  • سرعت اجرا و دقت آن به دلیل ابعاد صاف و منظم بسیار بالا می باشد همچنین استادکاران کاشی و سرامیک در ایران بسیار زیاد هستند و مشکلی از بابت تامین نیروی انسانی برای اجرای کاشی و سرامیک نخواهیم داشت

 

تفاوت کاشی و سرامیک چیست ؟


به طور کلی تفاوت کاشی و سرامیک در نحوه بکارگیری آنها می‌باشد کاشی دارای ضخامت کمتر می‌باشد و یک روکش لعاب بر روی آن است به علت جذب آب بالا در فضاها و مکان هایی که رطوبت زیاد می باشد و آب بر روی آن جاری می‌شود نباید استفاده کرد چسبندگی آن با توجه به جذب بالای آب بر مصالح بنایی بالا است .
بنابراین از کاشی ها در دیواره های سرویسهای حمام و توالت و آشپزخانه ها و دیواره های پارکینگ ها و راه پله ها بیشتر استفاده می شود.


سرامیک معمولاً دارای ضخامت بیشتری می باشد و از خانواده کاشیها است به علت ضخامت بالاتر مقاومت فشاری بیشتری نسبت به کاشی دارد و به همین علت بیشتر در کف ها مورد استفاده قرار می گیرد روکش آن از جنس سرامیک است و به همین علت آن را سرامیک می نامند.

سرامیک نیز مانند کاشی مناسب فضاهای داخلی است و بهتر است در بیرون و فضای خارجی مورد استفاده قرار نگیرد چرا که چسبندگی آن به ملات کم است و ضریب انبساط آن در هوای سرد و گرم باعث جدا شدن آن از سطح می شود .

به منظور استفاده از سرامیک برای فضای خارجی بهتر است از سرامیک های پرسلان استفاده شود میزان جذب آب سرامیک پرسلان نزدیک به صفر است به همین دلیل مناسب استفاده در کف های بیرونی و پارکینگ ها میباشد.
همینطور از سرامیک پرسلان برای نمای ساختمان استفاده می شود که برای نگهداری آن باید از اسکوپ استفاده شود و در بیشتر مواقع به صورت خشک و با استفاده از آهن کشی نما به نما متصل می شود.


 

روش نصب سرامیک و کاشی


روش نصب کاشی با دو شکل دوغابی و چسبی اجرا می شوند و روش نصب سرامیک  با 4 شکل نصب می شوند.1-ملاتی 2-ملاتی و دوغابی (ترکیبی) 3- چسبی 4- خشکه (شاسی کشی)

نصب کاشی با روش دوغابی و یا ملات روان


قبل از هر کاری باید به این نکته توجه داشته باشیم که کاشی بر روی گچ و خاک کارگر و یا دیوارهایی که خاک زیادی دارد به هیچ عنوان نصب نشود و در صورتی که دیوار گچی باشد باید بر روی توری کشیده شود و سیمان کاری شود و سپس عملیات کاشی کاری انجام شود .

برای نصب کاشی های دیوار با روش دغابی ابتدا کف دیوار را باید تراز کرد و این کار توسط ماسه فشرده انجام میشود بعد از این مرحله رج اول کاشی ها را با فاصله ۳ تا ۵ سانتی متر از دیوار بسته به صاف بودن دیوار چیده می شود.

کاشی ها را توسط گل رس به دیوار متصل می کند و آن را تراز میکنند. بین هر کاشی فاصله دو میلیمتر رعایت می گردد بعد از اینکه رج اول آماده دوغاب ریزی شد باید ملات دوغاب را که تشکیل شده است سیمان و ماسه و آب که معمولاً به نسبت ۲ به ۸ استفاده می شود (2سیمان8ماسه )ساخته می شود.

دوغاب باید به اندازه روان باشد که بتوان توسط پارچ و یا وسیله ای مشابه به پشت کاشی ها ریخته شود. باید دقت شود که هر مرحله از دوغاب ریزی برای یک کاشی بین ۳ تا ۵ دقیقه زمان نیاز دارد تا رطوبت دوغاب توسط دیوار و کاشی کمتر شود و باعث سنگینی ملات در پشت کاشی که کاشی را جدا کند.

سپس رج بعدی را بر روی رج اول با همین روش ادامه می‌دهیم. برای دوغاب ریختن رج آخر کاشی ها که به سقف نزدیک می شود معمولاً 15تا۲۰ سانتی متر فاصله با سقف قرار می دهیم تا امکان دوغاب ریزی میسر باشد. و در آخر این فاصله توسط گچ مسدود می شود.

کاشیکاری با روش دوغاب

کاشیکاری با روش دوغاب


 


روشهای نصب سرامیک


برای نصب سرامیک کف زیر سازی اهمیت زیادی دارد تراز کردن و درآوردن شیب آبرو و همچنین چسبندگی ملات بسیار حائز اهمیت می باشد نصب سرامیک کف معمولاً به چهار روش انجام میشود.

نصب سرامیک با ملات و دوغاب


در روش نصب سرامیک با ملات و دوغاب ابتدا کف را با ملات ماسه و سیمان با ضخامت 3 سانتی متر پر می کنند و توسط شمشه و ترازشیب مناسب را درمی‌آورند . سپس بعد از کمی سفت شدن سطح زیر، دوغاب روان را با سیمان سفید آماده می‌شود بر روی سطح با ماله در محدوده کار پخش می کنند و سرامیک ها را بر روی آن می چسبانند.


نصب سرامیک با ملات و دوغاب

نصب سرامیک با ملات و دوغاب


نصب سرامیک با چسب


در این روش کف را مانند همین روش بالا آماده می‌کنند ولی به جای استفاده از دوغاب از چسب کاشی برای چسباندن استفاده می شود همچنین در بیشتر مواقع برای تراز کردن کف یک مرحله کف را موزائیک میکنند و سپس سرامیک را بر روی آن میچسبانند.

نکته مهم در این روش ضخامت ملات کف هست که حداکثر یک سانتی متر می باشد چسب مورد استفاده بر پایه مواد سیمانی و رزین های صنعتی با مقاومت بالا ساخته می شود و در کیسه های ۲۵ کیلویی بسته بندی می شود .
برای آماده کردن چسب آن را باید در ظرفی ریخته و سپس توسط همزن برقی کاملا آن را ترکیب کرد تا به یک ملات خمیری و یکدستی برسیم سپس آن را توسط کارتک های شانه ای بر روی سطح میکشیم و سرامیک ها را برروی آن نصب می کنیم .


نصب سرامیک با چسب

نصب سرامیک با چسب


در تمام مراحل ذکر شده پس از اتمام کار دوغاب آماده می شود همراه با پودر سنگ و بر روی کف ریخته می شود سپس توسط تی بر روی تمام نقاط پخش می شود تا بین بندهای سرامیکها نفوذ نماید و در انتهای کار با گونی های نخی سطح کار را تمیز می کنند. باید دقت داشته باشیم که عملیات کاشی کاری و سرامیک کاری در دمای حدود ۱۸ تا ۲۵ درجه سانتیگراد باشد.

بند-کشی-کاشی-و-سرامیک

بند کشی سرامیک و کاشی

روش نصب سرامیک با ملات


این روش از قدیمی ترین روشهای اجرای سرامیک می باشد.در این روش ملات ماسه و سیمان و آب را ترکیب میکنند و به اندازه ای که روان نباشد و سفت هم نباشد( حالت خمیری ) سرامیک ها را همزمان با پهن کردن ملات بر روی آن نصب میکنند.البته زیرسازی و کروم بندی قبل از نصب باید اجرا شده باشد تا تراز و شیب کار مشخص باشد.


نصب سرامیک با ملات

نصب سرامیک با ملات


 

اجرای نمای سرامیک روش خشک



برای استفاده سرامیک به عنوان نمای ساختمان باید تدابیری انجام داد که اتصالات سرامیک به سطح زیر کار مطمئن باشد.با توجه به اینکه سرامیک در فضای خارجی با روش ملات و دوغاب توصیه نمی شود ، بنابراین میتوان با اجرای شاسی کشی نمای ساختمان این اتصال را به خوبی برقرار کرد.به این روش ، نصب سرامیک با روش خشک میگویند.

سرامیک ها در نمای خشک توسط گیره هایی به صورت نمایان و یا پنهان به شاسی زیرین متصل میشود.این روش اجرا بسیار ایمن است و در مقابل شرایط جوی و زلزله مقاومت بالایی از خود نشان میدهد.


سرامیک نمای خشک

اجرای سرامیک با روش خشک در نما


قیمت اجرای سرامیک


قیمت اجرای سرامیک با توجه به ابعاد سرامیک ، مقدار کار و شرایط کارگاه میتواند متفاوت باشد. به طور کلی قیمت اجرای سرامیک به صورت متر مربع انجام میشود و هرچقدر مقدار کار بزرگتر باشد قیمت اجرا پائین تر میشود.طرح کار و جزئیات اجرایی نیز ممکن است تا 20%قیمت را بالاتر ببرد.


 


مجری سرامیک و کاشی  


برای بالابردن کیفیت و اطمینان از رعایت استانداردهای اجرای کاشی و سرامیک بهتر است با متخصصین این کار در تماس باشید.شرکت ساختمانی ایران لوتوس می تواند اجرای کاشی کاری و سرامیک را در قالب قرارداد پیمانکاری ساختمان و یا قرارداد مدیریت پیمان با شما همکاری نماید.

مجری سرامیک و کاشی باید فردی با تجربه و توانا در اجرا باشد تا کیفیت کار به نحو احسنت انجام شود.


شرکت ساختمانی ایران لوتوس میتواند در اجرای سرامیک کف و اجرای نمای ساختمان با شما به عنوان پیمانکار و مجری همکاری نماید .

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی


نظر شما

نظرهای شما و پاسخ های ادمین

محمد رضا صادقی :

خیلی بدرد می خورد

ادمین:

سپاس از توجه شما

سیروان :

خیلی ممنون از اطلاعات تون

ادمین:

ممنون از وقتی که گذاشتید و مطالعه کردید

ارتباط از طریق شبکه های اجتماعی

mobile     ارتباط مستقیم